maanantai 14. syyskuuta 2015

Vapaa!



Viikonloppu maalaismaisemissa. Nukuin hyvin, söin hyvin, seurakin oli oikein hyvää.  Jätin lenkkarit kotiin kun ajattelin saavani tarpeeksi liikuntaa työn merkeissä enkä onneksi erehtynyt. Raivasin villiintynyttä vattupuskaa vesuri, lapio ja talikko aseinani. Suurimman vastuksen antoi seasta löytynyt pajujuurakko, jonka suhteen melkein jo luovutin mutta parin kirosanan ja tiukan vesurinheilautuksen suosiollisella avustuksella sekin perkele nousi.





Kanalassa kuoriutui uutta elämää! Sieniä ei vielä ole eivätkä puolukatkaan ole vielä kypsiä ettäs tiedätte. Vaikka sienien puute vähän ärsytti rentouduin kuitenkin kaikkien eläin- ja ihmisystävien keskellä jopa niin paljon että unohdin maanantain kunniaksi lähettää asiakkaalle laskun.




Yrittäjän vapaa-aika on priorisoimista ja järjestämistä. Koska en halua olla töissä 24/7 olen opetellut jo freelancerina missä menee työajan ja vapaa-ajan raja. Jos asennoituu niin että on pakko tehdä koko ajan duunia siten todennäköisesti myös toimii. Itse pyrin pitämään kaksi vapaapäivää viikossa mieluiten viikonloppuna ja saada työpäivän pakettiin ennen kello 18:00. Jos venyy, en kuitenkaan itke koska mulla on vapaus ottaa venymiset sitten jonain toisena päivänä takaisin ja lähteä vaikka arkena kapakkaan jos siltä tuntuu.

Ehkä en ole vielä päässyt itsensä työllistäjän ytimeen kun ei vielä missään vaiheessa ole tuntunut että pitäisi nostaa marttyyrikruunua otsalle ja lähteä kaduille sosiaaliseen mediaan horisemaan että teen koko ajan töitä enkä saa palkkaa ja se, mikä ei kosketa minua, on minua vastaan. Veisi sitä paitsi aika kasan energiaa ja vapaa-aikaa työaikaa aikaa.

Ja kyllä, perjantaina tulen pistämään koneen kiinni ja osallistumaan palkansaajien mielenilmaukseen koska en epäilyksistä huolimatta ole yrittäjäksi ryhdyttyäni kääntynyt oikealle.

P.S. Kaiken saa näyttämään ja kuulostamaan kivalta ja ihanalta jos haluaa: ekassa kuvassa pestään veripäistä pässiä, jolta on irronut sarvi ja itse olen kaksi edeltävää viikkoa kiehunut asiakkaista, jotka eivät maksa laskujaan ajoissa.

1 kommentti: